Lebdeći zvučnici Death Star (video)

Lebdeći zvučnici Death Star (video)

Bluetooth zvučnici sada već predstavljaju svepririsutni deo multimedijalnog dela IT sveta, pa zato vidimo da neki aktuelni prizvođači idu korak dalje kako bi na poseban način istakli svoj proizvod na tržištu. OM Audio obara neke od zakona gravitacije, pa nam donosi OM/One lebdeće zvučnike. Levitacija ovog proizvoda ne predstavlja samo estetski atribut (a izgleda zaista atraktivno), već treba i da poboljša strujanje zvuka kroz vazduh.

OM/One sadrži standardne specifikacije zvučnika, od Bluetooth 4.0 standarda za brzo povezivanje sa smartfonom, sve do mikrofona unutar samih zvučnika. Samo ledbenje poboljšava putanju zvuka, i omogućava manju potrošnju baterije.

Dok konkurenti koriste snagu od 10 vata, kako bi dobili zvuk od 110 decibela, OM/One-u je za tako nešto neophodno samo 3 vata da bi postigao isti rezultat, a sve to je moguće zbog povećanog površinskog prostora. To bi trebalo da znači da bi zvučnik u praksi mogao da radi pri konstantnoj snazi od 70%, čak i do 15 sati.

Elektromagnet unutar baze odgovara na neo-magnet  sferičnog dela zvučnika, čije međusobno delovanje omogućava njegovo lebdenje, čak iako dodirnete ili pak malo pomerite zvučnik. Svakako će vam biti neophodan adapter za bazu zvučnika, tako da portabilne mogućnosti ovih zvučnika i nisu onakve kako to zvuči na prvi pogled. Sam zvučnik radi sa, ili bez baze, ali proizvođač uverava da OM/One zvučnik gubi na funkcionalnosti bez same baze.

Za sada je OM/One dostupan po ceni od 180 dolara, putem kraudfanding kampanja. Proizvođač ima cilj da dostigne sumu od 100 000 dolara: sa prikupljenih 40 000 dolara tokom prvog dana kampanje, OM Audiu se ne piše loše.