Procedura za povraćaj robe

PROCEDURA ZA POVRACAJ ROBE U ZAKONSKOM ROKU INA DESIGN & ENGINEERING KUPCA


Nakon kupovine, mogu se dogoditi slucajevi gde ce kupac traziti od nas da se kupljena roba vrati iz vise razloga. Nakon utvrdjivanja da je roba vracena u istom stanju kako je i poslata tj. prodata (neostecena I ispravna  roba i ambalaza), vrsi se povracaj novca ili zamena.

Kupac robu moze da vrati samo u sledecim slucajevima  UZ FISKALNI RACUN I napisan RAZLOG VRACANJA:

1. Krajni kupac zakonski moze u slucaju porucivanja putem WEB-a vratiti robu u roku od 14 dana od preuzimanja artikla, slanjem robe kurirskom sluzbom, U tom slucaju se obracunavaju i radni i neradni dani.

2. Ukoliko je greskom prodavnice INA DESIGN & ENGINEERING fakturisana roba koju kupac nije porucio, rok za zapocinjanje procedure povracaja robe je 24h od trenutka prijema robe.

U ovom roku se to moze uraditi bez ikakvog objasnjenja i traziti da zameni za drugi artikal, uz doplatu ili zahtev za povracaj novca. Zato je najbolje da kupac proveri robu prilikom kupovine ili po prijemu od kurira. Kupac nas o ovome obavestava pozivom na broj (+381 20 332 570) ili slanjem e-maila na office@ina.rs, ili dolaskom u maloprodajni objekat gde je kupio robu. U slucaju reklamacije nakon isteka ovog  vremena,  zbog kvara ili nedostatka kupac se upucuje na redovnu procedure RMA.

Ukoliko kupac vraca artikal koji je dobio putem kurirske poste, zakonski rok je 14 dana od prijema robe od kurira.

  • Artikal koji vraca i garantni list (ukoliko ga je dobio)
  • Kopiju fiskalnog racuna (da se original ne zagubi)
  • Napisan na papiru razlog vracanja (ne odgovara, predomislio se, neispravno primljeno…)
  • Ukoliko je roba porucena preko WEB-a poslace nam i jednostrani raskid ugovora koji je dobio uz racun i robu


Kupac je duzan da vrati robu INA DESIGN & ENGINEERING bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Kupac snosi iskljucivo direktne troskove vracanja robe, osim ako se trgovac saglasio da ih on snosi ili ako nije prethodno obavestio potrosaca da je potrosac u obavezi da ih plati.

INA DESIGN & ENGINEERING je duzan da bez odlaganja izvrsi povracaj uplata koje je primio od potrosaca, ukljucijuci i troskove isporuke, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je primio obrazac za odustanak. INA DESIGN & ENGINEERING moze da odlozi povracaj sredstava dok ne dobije robu koja se vraca, ili dok potrosac ne dostavi dokaz da je robu poslao.

Izuzeci od prava na odustanak od ugovora:

Isporuke robe proizvedene prema posebnim zahtevima potrosaca ili jasno personalizovane: Isporuke zapecacenih audio, video zapisa ili racunarskog softvera, koji su otpecaceni nakon isporuke.

Po prijemu ovako poslate robe RMA ce utvrditi ispravnost i stanje artikla i obavestiti nas da mozemo razduziti kupca ili poslati neku zamenu.

Ukoliko Vam je posiljka stigla ostecena, neophodno je da u roku od 24 sata kontaktirate kurirsku sluzbu koja je isporucila paket, kako bi napravila zapisnik. Ukoliko je roba stigla neostecena, ali je neispravna kontaktiracete nas servis kako bi vam poslali zamenu.